Laboratórne testy

Ako to bolo vykonávané 

Počas posledných 45 rokov sa robili opakované laboratórne experimenty. Prvotná práca bola vykonaná v Porton Down laboratóriách vlády Spojeného kráľovstva (UK), kde boli inštruovaní, aby najskôr preverili, ako sa likvidujú mikróby v ovzduší. Časť týchto prác vrátane analýz, či baktérie alebo vírusy sú imúnne voči hydroxyl radikálom, boli tiež niektoré z týchto prác vykonané aj za iných vlád. 

Začiatkom roku 2000 sme testovali výkonnosť prístrojov v aerobiológii / biologickej bezpečnosti výrobku v Porton Down, vo Wolfson ústave Durham University a na komore biologickej bezpečnosti Leedskej University . Každá organizácia robila skúšky trocha iným spôsobom. 

Tieto testy sa vzťahovali na zníženie vzduchom šíriacich sa úrovní oboch gram-pozitívnych a gramnegatívnych baktérií, zníženie na povrchu a podrobne sa porovnávali testy. V ďalších štúdiách sme preukázali, že Bacillus subtilis je zničený ako APP, vírus spôsobujúci zápal pľúc. Tiež sme robili testy proti pachom. Toto je skôr subjektívne nastavenie testov, ale všetky pachy okrem hniloby boli veľmi znížené alebo odstránené.

Posúdenie laboratórnych dôkazov

Vedúci mikrobiológ, profesor Hugh Pennington vypracoval správu dňa 14. augusta 2006, v ktorej závere sa uvádza, že zariadenie by mohlo byť účinné v ničení baktérií, vírusov a plesní v uzavretom prostredí, založený na základe jeho testovaní na AD prístroji. 

"Videl som grafy súčasných štúdií, kde bol prístroj použitý proti S. Epidermidis, MS2 phage ako vírusový model a proti E- coli . Rovnako ako v predchádzajúcich štúdiách, prístroj bol umiestnený v miestnosti a spustený na krátku dobu skôr, než organizmy boli zavedené vo forme aerosólu. Zníženie organizmov na liter bolo merané po dobu 2 hodín. Vo všetkých prípadoch boli koncentrácie znížené pod spočítateľnú úroveň do 2-och hodín. Zníženie E-coli bolo hneď na začiatku markantné: okamžité zníženie o 90 percent a o viac než 99 percent počas 90 minút. Zníženie v prípade MRSA bolo markantné, ale pomalšie. V prípade vírusového zníženia to bolo približne 99 percent za menej než 50 minút. "

"Dôkazy, ktoré som videl ukazujú, že prístroj produkuje neustále kaskádu hydroxylových radikálov, ktoré v uzavretom priestore mali významný efekt."

 Výsledky z laboratória v Porton Down


Porton Down laboratórium (súčasť Spojeného kráľovstva - Agentúra pre ochranu zdravia) má uzatvorenú komoru o veľkosti malej miestnosti. Merané množstvo inokula je rozprašované do komory a vzorky vzduchu sú odoberané v pravidelných intervaloch. 

Predovšetkým, testy sú robené bez prevádzkovania prístrojov, založené na prírodnej forme ničenia organizmov a potom je porovnanie zo zapnutým prístrojom. Grafy zobrazujú zánik organizmov za dobu 60 minút.

Použili sme normálne (bežné) náhrady používané v Porton Down pre Staph. aureus (Staphylococcus epidermidis), ne-patogénne varianty E-coli a štandardné náhrady vírusov, coliphage MS2. (MS2 coliphage sa chová ako vírus, ale je horšie a ťažšie ho zničiť ako iný vírus.) Výsledky sú uvedené ako logaritmické zníženie: to znamená, že logaritmickým znížením bolo 99,99% všetkých organizmov zničených.




Účinnosť dezinfekcie vzduchu novým AD prístrojom bola meraná proti aerosólovému MS2 Coliphage, Staphylococcus epidermidis a Escherichia coli. Aerosól koncentrácie testovaných mikro-organizmov v prírodnom prostredí komory bol meraný s prístrojom v prevádzke a s prístrojom vypnutým. Testovanie bolo vykonané trojmo s výnimkou MS2 Coliphage, kde testovanie bolo vykonané päťkrát. Zariadenie preukázalo, že je schopné významne znížiť koncentrácie všetkých troch testovaných mikróbov vo vzduchu až o štvornásobok.

Zariadenie preukázalo, že je schopné významne znížiť koncentráciu oboch vzduchom šíriacich sa testovaných mikróbov o viac ako päťnásobok a opakovateľnosť merania týchto výsledkov bola veľmi dobrá. "Výsledky týchto experimentov ukazujú, že technológia vyvinutá spoločnosťou Inov8 má potenciál výrazne obmedziť aerosólové koncentrácie Staph. epidermidis a MS2 phage do 60 minút. Výsledky ukazujú dobrú reprodukovateľnosť medzi každou jednotlivou skúškou.

 Výsledky z Leedskej Univerzity


Komora Leedskej University je veľkosťou izolačnej izby v nemocnici. Na rozdiel od komory v Porton Down, má riadené vetranie pre simuláciu vetrania v miestnosti: zvyčajne sú tri alebo štyri kompletné výmeny vzduchu za hodinu. Inokulum sa aplikuje (vstrekuje) na kontinuálnej báze a je upravené tak, aby počet organizmov v miestnosti bol približne rovnaký. 


So zapnutým prístrojom počet prežívajúcich organizmov sa meria tak isto kontinuálne. Hoci nové organizmy sú neustále privádzané, výsledky ukazujú, že prístroj AD tieto nové organizmy ničí akonáhle sú privedené. Grafy ukazujú sériu 10 testovacích vzoriek odobratých počas 30 minút so zapnutým a bez zapnutého prístroja AD. Ďalšie podrobnosti o rozmeroch miestnosti a experimentálnych protokolov možno nájsť v príslušných správach.


Výrobky AD boli v použité vo viacerých nemocniciach a to dlhšiu dobu. Tieto zariadenia pracujú nepretržite, často v oddeleniach s akútne chorými pacientami. V mnohých prípadoch sme pravidelne sledovali počet organizmov na meter kubický vzduchu. Je to štatisticky významné ,aby sa urobilo väčšie množstvo záznamov. Okrem toho sme mali prístup ku klinickým dátam ukazujúcich úroveň infekcií na oddeleniach pri prevádzkovaní prístroja AD v porovnaní s oddeleniami, kde AD prístroj nebol.

Skúšky na životné prostredie

 Výsledky zo Sunderlandu Royal Hospital

Použitie prístroja AD vzduchovej dezinfekcie znamená zníženie Clostridium difficile prípadov na oddeleniach starostlivosti o starších občanov. Určité množstvo výrobkov AD bolo inštalovaných v dvoch oddeleniach starostlivosti o starších občanov, oddelenie gastro-črevné, kde mnohí pacienti trpia norovirovými infekciami. Pri hodnoteniach sú tiež zahrnuté identické oddelenia bez použitia výrobku AD z dôvodu porovnania. Oddelenia sú usporiadané do 4- och šesť- postelových krídiel a 3-och izolačných miestností. Boli podrobené rovnakým podmienkam hĺbkového čistenia / dezinfekčné merania ako súčasť Sunderlandského infekčného kontrolného programu. Oddelenia sú menej prísne kontrolované, ako diff C. akútne oddelenia, s väčším počtom návštevníkov, a to ako verejnosti tak i ošetrovateľov. Bolo zrejmé, že počet návštev lekára bolo menej na oddeleniach C. diff než na ostatných dvoch oddeleniach starostlivosti o starších občanov. Robili sa odbery vzoriek vzduchu , aby sa dalo do značnej miery kontrolovať, či výrobky AD boli účinné. Tiež sa zistilo, že hoci boli považované oddelenia pre infekcie C. diff za vysoko rizikové, neboli infekcie zaznamenané na týchto oddeleniach aj keď všetky ostatné oddelenia v nemocnici boli C. diff infikované. To znamená, že na oddeleniach, kde boli zapnuté AD výrobky bol zaznamenaný výrazný úbytok C diff prípadov v porovnaní s podobnými oddeleniami bez nainštalovaných výrobkov AD.


Zaujímavú udalosť sa stala v Sunderlande na oddelení krátko po inštalácii výrobku AD, keď z dôvodu elektrikárskych prác na oddelení, bolo napájanie výrobkov AD prerušené po dobu 24 hodín. Graf ukazuje počet kolónií meraných v týždenne odoberaných vzorkách a môžeme vidieť veľký nárast v počte kolónií, keď bol prístroj vypnutý a následný pokles, keď bol znova prístroj AD zapnutý.

Pán Leslie Boobis riaditeľ medicíny

"Sme veľmi potešení s akým úspechom výrobok AD vzduchová dezinfekcia od firmy INOV8 významne znížil úroveň C-diff. v oddeleniach, kde bol výrobok AD nainštalovaný v porovnaní s predchádzajúcimi rokmi."

 Výsledky zo St Andrews centrum plastickej chirurgie a popálenín

Zníženie tvorby vzduchom šíriacich sa organizmov v životnom prostredí pri použití výrobku AD od firmy Inov8. Prezentované na 42. výročnom zasadnutí Britskej Asociácie Popálenín Belfast, 01.4.2009 


Autori: A. Hafeez, M. Sharma, B. Philp, O. Shelley, L. Tear, P. Dziewulski St Andrew Centra FPR Plastickej chirurgie a popálenín, Chelmsford, Essex, UK. 

Úvod: Popáleniny (ITU) predstavujú priaznivé prostredie pre rast mikroorganizmov. Inov8 AD je vzduchové dezinfekčné zariadenia založené na technológii vyvinutej proti biologickým zbraniam. Verzia systému kontinuálne vytvára tok baktericídnych hydroxylových radikálov do životného prostredia. 

Výsledky: Počet kolónií v prostredí bolo významne vyššie v miestnostiach s pacientami. - Inov8 AD systém výrazne znižuje počet environmentálne kolóniotvorných organizmov. 

Diskusia: Toto hodnotenie ukazuje, že dochádza k významnému zníženiu počtu kolónií vzduchom šíriacich sa mikróbov po zavedení technológie od výrobcu Inov8 AD systému. Výrobky AD vzduchová dezinfekcia môže celkovo hrať významnú úlohu v prevencii infekcií v Centre Plastickej chirurgie a popálenín (ITU).

 Výsledky z AD Trial v Hereford County nemocnici

Zo zákulisia:

Hereford County nemocnica si vzala 30ks AD výrobkov na skúšku v priebehu leta 2008. Tie boli inštalované v troch "Nightingale" oddelenia - najstaršie oddelenia v nemocnici. Vzhľadom k ich veľkosti, - každá má cca. 25 lôžok - a otvorenými časťami prepojené, v "Nightingale" oddeleniach bolo vždy mimoriadne ťažké zaistiť šíreniu nákazlivých infekcií.


Hlavné pripomienky: 

Po 12 mesiacoch Po prijatí troch pacientov do nemocnice, , ktorí boli následne zaradení do jedného z týchto "Nightingale" oddelení, kde u všetkých 3-och pacienov bol laboratórne potvrdený Norovírus. Nedošlo k sekundárnemu šíreniu a oddelenie bolo znova otvorené za 3 dni. Norovirové prepuknutia majú obyčajne za následok, že oddelenie je uzavretá po dobu najmenej 7-10 dni, čo často následne vedie ku krížovej infekcii priľahlých oddelení v dôsledku rozloženia oddelení. Vzhľadom k tomu, že boli inštalované na Nightingale oddeleniach AD výrobky, nedošlo k žiadnym ďalším norovirovým ohniskám, v porovnaní so 6-imi uzavretými oddeleniami v decembri-februári 2007/08 so stratou 45 dní. V januári 2009, boli doplnené a rozmiestnené ďalšie AD výrobky v 80-ich lekárskych a chirurgických oddeleniach v hlavnej budove nemocnice v Hereford County. Opäť platí, že náleziská na ortopedickom oddelení boli zlikvidované bez sekundárneho rozšírenia do 3-och dní a nevyskytli sa žiadne ďalšie norovírové ohniská vďaka nainštalovaným AD výrobkom.

Výsledky zo Smart Solution pre HCAI

Smart Solution pre HCAI je národný program spustený s podporou ministerstva zdravotníctva a NHS Agentúry pre nákup a zásobovanie (NHS Pasa) a podporovaný NHS - Národné inovačné centrum. 

Smart Solutions je program NHS s cieľom identifikovať nové technológie vytvorené v oblasti obchodu zdravotnej starostlivosti alebo v iných obchodných odvetviach, ktoré nie sú práve aktuálne v obchodovaní, alebo technológia nebola širšie prijatá v rámci NHS. 

Po ich identifikácii, produkty a technológie sú použité v reálnom životnom prostredí, aby ich potenciálom výrobky pomohli ďalej znižovať úroveň infekcií, najmä MRSA a C. difficile. www.smartsolutionsforhcai.co.uk


Výsledky z Apollo Hospitals

Cieľ: Vyhodnotiť fungicídnu a baktericídnu schopnosť Inov8 (Inov8 Science Ltd, UK). 


Materiály a metódy: Bol vykonaný štandardný operačný postup na vzorky vzduchu podľa štandardných pokynov.  Sabourad dextróza agar a ovčia krv agarové platne boli vystavené na  4 rôznych miestach na dobu 1 hodiny pred tým ako bol zapnutý systém Inov8 do prevádzky. Systém bol zapnutý v operačnom režime na dobu 48 hodín. Opakované vystavenie podobných agarových platní bolo urobené na dobu 1 hodiny s prístrojom v operačnom režime. Hodnoty boli odobrané každých 24 hodín na ďalších 72 hodín na rast baktérií a 7 dní na rast húb. 


Vybraná oblasť: Miestnosť hubovej procedúry v oddelení Mikrobiológie.Centrálne klimatizovaná s niekoľkými vzduchovými výmenami za hodinu – 16 až 18/hodinu. 


Výsledky: Bakteriálny rast bol spozorovaný po 24 hodinách a hubový rast bol spozorovaný po 72 hodinách inkubácie. Typ baktérie nemohol byť identifikovaný. Hubový rast bol identifikovaný ako druh Aspergillosis, druh Neospora, a druh Penicillium. 


Detaily rastov sú nasledovné:



Umiestnenie

Bakteriálny 

rast pred

Hubový 

rast pred

Bakteriálny 

rast po

Hubový 

rast po

Miesto-1

5

8

Nulový (zostal sterilný na 72 hodín)

Nulový (zostal sterilný na 7 dní)

Miesto-2

2

6

Nulový (zostal sterilný na 72 hodín)

Nulový (zostal sterilný na 7 dní)

Miesto-3

8

12

Nulový (zostal sterilný na 72 hodín)

Nulový (zostal sterilný na 7 dní)

Miesto-4

6

8

Nulový (zostal sterilný na 72 hodín)

Nulový (zostal sterilný na 7 dní)




Diskusia: Inov8 pracuje na princípoch vytvárania hydroxylových radikálových molekúl, ktoré sú známe tým, že majú baktericídne a fungicídne, vírus ničiace vlastnosti. Hydroxyl radikál, OH, je neutrálna forma hydroxidu ión (OH-). Ozónová oxidácia hrá nepatrnú, ale centrálnu rolu v činnosti bunkového ničenia. Tieto sú veľmi reaktívne a následne krátko žijúce. Hydroxyl radikál sa často označuje ako „čistič“ troposféry, lebo reaguje s veľa znečisťujúcimi látkami, často konajúci ako prvý krok na ich odstránenie z troposféry. Hydroxyl radikál má veľmi krátku životaschopnosť, približne 10-9 sekúnd a vysokú reaktívnosť. Toto z neho robí veľmi nebezpečnú zložku pre organizmus. Vzduchový dezinfekčný prístroj Inov8 dovolí týmto molekulám pohybovať sa a pôsobiť vo vzdialenosti od prístroja. Na základe odhadnutej rýchlosti odvádzaného vzduchu 2 stôp za sekundu, dezinfekcia vzduchu na princípe radikálov by sa mohla rozšíriť až na 10 stôp od prístroja. Preto agarové platne boli umiestnené až do vzdialenosti 10 stôp od prístroja počas nášho hodnotenia. Zničujúci efekt bol dosť viditeľný keď odhalené platne po ošetrení nemali úspech čo sa týka rastu akýchkoľvek baktérií alebo húb. 


Záver: Inov8, princípy ktorého boli založené na technológii hydroxylových radikálov, má baktericídne, fungicídne a pravdepodobne virucídny účinok. Môže nájsť široké uplatnenie v oblasti  zdravotnej starostlivosti. 


Podpis:  Dr. Seemanthini Desai​



Výsledky z BluTest Laboratories

Správa o teste: Biocídna aktivita vzduchového dezinfekčného prístroja Innov8 proti vysušeným povlakom náhrady ľudského norovírusu, mačacieho kalicivírusu, na náhradných prírodných povrchoch. 


Testovacie Laboratórium: BluTest Laboratories Ltd Robertson Inkubátor (stupeň 4) Robertson Building 56 Dumbarton Road, Glasgow 


Dátumy testovania: 14 – 16 september 2010 


Úvod: Innov8 vzduchové dezinfekčné zariadenie bolo navrhnuté na nepretržité odstraňovanie microbiologickej kontaminácie vo vzduchu produkciou nízkej úrovne reaktívnych voľných radikálov. Tento prieskum vykonaný BluTest Laboratories Ltd. bol objednaný výrobcom na preskúmanie základnej účinnosti proti náhrade voľného RNA vírusu ľudského norovírusu, mačacieho kalicivírusu (FCV) a na preskúmanie účinnosti zariadenia proti vysušeným povlakom FCV na náhradných povrchoch. Povrchy kontaminované norovírusom predstavujú možné zdroje infekcie norovírusom, a preto zníženie kontaminácie v životnom prostredí týmito stabilnými vírusmi by mohlo byť prospešné v znižovaní možnosti  prenášania vírusu a limitovať trvanlivosť a stupeň závažnosti norovírusového prepuknutia. Obzvlášť zaujímavá je schopnosť Innov8 AD odstrániť suchý vírus na mäkkých látkach, najmä tých, ktoré sa nemôžu prať, a na ktorých sa nemôžu efektívne používať tekuté dezinfekčné prostriedky na dosiahnutie dekontaminácie. Táto schopnosť môže byť dodatková ku potencionálnej účinnosti zariadenia proti šíreniu vzduchom prenášaných vírusov. Formát testu bol nastavený vysušením suspenzií FCV v kultivačnom prostredí obsahujúcich 0,6 g/L bielkovín ako plodové hovädzie sérum na polystyrén, nerezová oceľ, vinyl, topoľové drevo, polyester/PVC a bavlna. Tieto boli potom vystavené destilačnému sterilnému vzduchu v kabíne triedy II v nadstavenej vzdialenosti od Innov8 AD prístroja štvornásobne na 0, 6 a 24 hodín. V súbežných experimentoch, prístroj bol buďto zapnutý, alebo vypnutý. Prežitie FCV bolo merané použitím log 10 tkanivovej kultúry infekčnej dávky 50 jednotiek/ml pre každý povrch a každý časový bod. Ne-parametrická štatistická analýza bola vykonaná použitím Wilcoxonového znamienkového testu (Wilcoxon signed rank test)pre súvisiace vzorky na SPSS verzia 19. 


Sumár výsledkov:​





Polystyrén. Po 6 hodinách ošetrená vzorka ukázala 1,56 log10  (36-násobne) nižšiu životaschopnosť FCV a po 24 nodinách 2,00 log10  (100-násobne, štatisticky významné pri 90% istote) nižšiu životaschopnosť v porovnaní s pozitívnou kontrolou. Životaschopnosť FCV bola znížená na takmer nezistiteľnú úroveň po 24 hodinách. 

Nerezová oceľ. Po 6 hodinách ošetrená vzorka ukázala 1,75 log10  (56-násobne, štatisticky významné pri 90% istote) nižšiu životaschopnosť FCV a po 24 hodinách 1,99 log10  (100-násobne) nižšiu životaschopnosť v porovnaní s pozitívnou kontrolou. Životaschopnosť FCV bola znížená na takmer nezistiteľnú úroveň po 24 hodinách. 

Vinyl. Po 6 hodinách ošetrená vzorka ukázala 1,81 log10  (65-násobne) nižšiu životaschopnosť FCV a po 24 hodinách 1,83 log10  (68-násobne, štatisticky významné pri 90% istote) nižšiu životaschopnosť v porovnaní s pozitívnou kontrolou. Životaschopnosť FCV bola znížená na takmer nezistiteľnú úroveň po 24 hodinách. 

Topoľové drevo. Po 6 hodinách ošetrená vzorka ukázala 0,60 log10  (4-násobne) nižšiu životaschopnosť FCV a po 24 hodinách 0,62 log10  (4-násobne, štatisticky významné pri 90% istote) nižšiu životaschopnosť v porovnaní s pozitívnou kontrolou. Životaschopnosť FCV bola podporená v drevenej živnej pôde, kde nastalo menej ako 1,0 log10  zníženie životaschopnosti vírusu po 24 hodinách, i keď pokles životaschopnosti bol spozorovaný pri ošetrení s Innov8 AD. 

Polyester/PVC.  Po 6 hodinách ošetrená vzorka ukázala 3,00 log10  (1000-násobne, štatisticky významné pri 90% istote) nižšiu životaschopnosť FCV a po 24 hodinách 2,00 log10  (39-násobne) nižšiu životaschopnosť v porovnaní s pozitívnou kontrolou. Životaschopnosť FCV bola podporená v polyester/PVC živnej pôde, kde nastalo menej ako 0,13 log10  zníženie životaschopnosti vírusu po 6 hodinách a 2,07 log10  zníženie po 24 hodinách. Avšak, značný pokles životaschopnosti bol spozorovaný pri ošetrení s Innov8 AD. 

Bavlna. Po 6 hodinách ošetrená vzorka ukázala 2,58 log10  (380-násobne, štatisticky významné pri 90% istote) nižšiu životaschopnosť FCV. Hladina FCV bola znížená na takmer nezistiteľnú úroveň po 6 a 24 hodinách. 

Záver. 

Innov8 AD bol prešetrovaný pre jeho schopnosť znížovať hladinu a životaschopnosť vysušených povlakov FCV (náhrady norovírusu) na šiestich reprezentatívnych povrchoch prostredia po 6 a 24 hodinách ošetrenia. 

1. Na všetkých povrchoch, ošetrenie zariadením Innov8 AD značne znížilo životaschopnosť FCV v porovnaní s neošetrenou reguláciou. 

2. Na tvrdých povrchoch (polystyrén, nerezová oceľ a vinyl) zníženie v porovnaní s kontrolou bolo 68–100 násobné po t = 24 hodín, čo je celkovo 4 – 5 log10  zníženie za 24 hodín v porovnaní so stupňom životaschopnosti  t = 0.

3. Na absorpčných povrchoch polyester/PVC a bavlna, ktoré sú menej prístupné ošetrovaniu tekutými dezinfekčnými prostriedkami, a ktoré podporujú životaschopnosoť FCV, prístroj znížil hladiny FCV účinne v porovnaní s kontrolou, so spozorovaným znížením 2,3 – 3,1 log10  za t = 6 hodín v porovnaní so životaschopnosťou za t = 0. 

4. Na všetkých okrem dvoch povrchoch, polyester/PVC a drevo, prístroj znížil úroven FCV takmer na nezistiteľnú po t = 24 hodín. 

5. Povrchy topoľové drevo, polyester/PVC a bavlna podporovali zvýšenú životaschopnosť FCV v porovnaní s tvrdými povrchmi. Prístroj bol menej účinný pri znižovaní FCV v dreve, pri porovnaní s polyesterom/PVC a bavlnou. Avšak, značné zníženie bolo spozorované v dreve pri porovnaní s kontrolou. 


Okrem svojho potenciálu znižovať vzduchom šírenú kontamináciu, táto štúdia ponúka dôkazy na podporu schopnosti prístroja Innov8 AD byť účinným proti ľudskému norovírusu, vo vysušenej forme, kde by sa očakávalo, že bude viac odolný pôsobeniu voľných radikálov, na náhradných prírodných povrchoch. Je obzvlášť účinný proti absorbčným povrchom, ale menej účinný proti (nemoreným) dreveným povrchom.

Výsledky zo SKINOVATE

Vážený pán Hughes, 

je pre nás potešením napísať tento posudok na základe Vašej žiadosti, v mene Skinovate Ltd pre Inov8, výrobcu vzduchovej dezinfekcie. Ako riaditeľ Skinovate môžem povedať, že AD prístroj, ktorý sme kúpili, sa ukázala byť dobrá investícia. S niektorými našimi postupmi zahŕňa laserové odstránenie chĺpkov, takisto ako brúsenie kože laserom, sme neustále vystavení zhlukom vlasov a kože. Vďaka technológii Inov8 máme teraz bezpečné pracovné prostredie, ktoré výrazne znížia riziko zdravia našich zamestnancov. Ďalšie výhody pre nás boli, že jedna z našich členiek ktorá je tehotná, pre ktorú sme (predtým) zabezpečovali masku na tvár z dôvodu filtrovania potenciálnych vzduchových toxínov, ktoré vznikajú pri laserovej procedúre a  teraz sme sa  ubezpečili, že vzduch je tak čistý, ako len môže byť. 

Verím, že Inov8  bude vynaliezavý v akomkoľvek klinickom nasadení, či už v súkromnom alebo verejnom sektore, v udržiavaní preventívnej starostlivosti o zdravie. Veľmi rád by som odporučil Inov8 svojim kolegom a tiež priateľom a rodine. Rád by som zaželal Inov8 veľa úspechov v budúcnosti. 


S pozdravom, 

Dr. RRuby Bhatty Riaditeľ Skinovate Ltd



Výsledky z Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou

Skúšky na životné prostredie 

Výrobky AD boli v použité vo viacerých nemocniciach a to dlhšiu dobu. Tieto zariadenia pracujú nepretržite, často v oddeleniach s akútne chorými pacientami. V mnohých prípadoch sme pravidelne sledovali počet organizmov na meter kubický vzduchu. Je to štatisticky významné ,aby sa urobilo väčšie množstvo záznamov. Okrem toho sme mali prístup ku klinickým dátam ukazujúcich úroveň infekcií na oddeleniach pri prevádzkovaní prístroja AD v porovnaní s oddeleniami, kde AD prístroj nebol.




..

Roztoče a ich likvidácia
Vzduchová dezinfekcia bojuje proti drobným čiastočkám prachu spôsobujúcim alergie